Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 15:17

Την Τετάρτη το «τελευταίο αντίο» στον Μιχάλη Φούρα

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 80 ετών ένας αξιαγάπητος συγχωριανός μας και δραστήριος επιχειρηματίας ο Μιχάλης Φούρας.

Ο Αείμνηστος Μιχάλης Φούρας καταγόταν από το Μάνεσι Καλαβρύτων. Ήταν γόνος πολυμελούς οικογένειας. Οι γονείς του Θανάσης και Γιαννούλα είχαν αποκτήσει ακόμη έξι παιδιά. Ήταν αδερφός του πρώην υπουργού και δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Φούρα. Όταν πέθανε ο πατέρας του, ο οποίος έφυγε πολύ νωρίς, ο Μιχάλης ανέλαβε την προστασία της οικογένειάς του. Με πολλή αγάπη φρόντισε να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα αδέρφια του.

Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Φούρα και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Θανάση, την Ιωάννα και την Αθανασία. Έμενε μαζί με την οικογένειά του στην Πάτρα. Ευτύχησε να δει και πολλά εγγόνια.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα και η ενασχόλησή του με τα κοινά ήταν πλούσια. Ξεκίνησε επαγγελματικά την σταδιοδρομία του ως υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΒΕΞ (εταιρεία ξυλεμπορίας ) και μετέπειτα ίδρυσε μεγάλο κατάστημα εμπορίου και επεξεργασίας ξύλου στην Πάτρα. Επίσης, ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είχε εκλεγεί κατ’ επανάληψη στο εργατικό κέντρο και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πατρέων.

Παρακινούμενος από την μεγάλη αγάπη για το χωριό του είχε διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου. Πάντα έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βοηθούσε αποφασιστικά στην ανάπτυξη διαφόρων θεμάτων για το καλό του χωριού μας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στις 16:00 μ.μ.στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μάνεσι και θα ταφεί στον τόπο των προγόνων του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στους οικείους του. Προσευχώμεθα ο Θεός να τον αναπαύει εν ειρήνη, δίνοντας όλη την παρηγοριά στην οικογένειά του. Αιωνία σου η μνήμη Μιχάλη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

 

DSC01640