Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 21:49

Παναγιώτης Τζούδας

Έφυγε από κοντά μας για τους ουρανούς για να συναντήσει τη σύζυγό του, μια μεγάλη μορφή του χωριού μας σε ηλικία 95 ετών, ο Παναγιώτης Τζούδας.

Γεννήθηκε στο Μάνεσι Καλαβρύτων το 1923. Μεγάλωσε, έζησε, έκανε οικογένεια και γέρασε στον τόπο του. Με την σύζυγό του Κούλα απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Τον Παντελή, την Βασιλική, τον Κώστα και την Κατερίνα. Ευτύχησε να δει και εγγόνια.
Έδειξε ενδιαφέρον για τον τόπο του και ασχολήθηκε με τα κοινά. Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας ‘’Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ’’ από την ίδρυσή της το 1958, μεταφέροντας τα νέα στους απανταχού Μανεσιώτες. Επίσης υπήρξε ψάλτης έως τα βαθιά του γεράματα στην εκκλησία μας. Στον Πολιτιστικό Σύλλογό του χωριού μας ήταν πάντα παρών και μας έδινε κουράγιο και δύναμη. Χαρακτηριστικά μας έλεγε; ''Προχωρήστε, θα γίνουν μεγάλα πράγματα στο χωριό μας.'' Και όντως έγιναν.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στις 3:30 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μάνεσι και θα ταφεί στο τοπικό νεκροταφείο.
Ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ο Θεός ας τον αναπαύσει εν ειρήνη.

 

DSC01640