Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 17:44

Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου κατά το έτος 2015

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου, κατά τη χρονιά που μας πέρασε, συνέχισε την προσπάθειά του τόσο σε έργα όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο,

για την αναβάθμιση της ποιότητας των κατοίκων του χωριού μας αλλά και τη διατήρηση ηθών και εθίμων, πάντα με τη στήριξη των συγχωριανών και φίλων, τα οποία περιγράφονται παρακάτω:

1.Πέμπτη 1 Ιανουαρίου
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Μάνεσι και προσφορά δώρων στα μικρά παιδιά του χωριού μας.
2. Κυριακή 3 ΜαΪου
Διοργάνωση εκδρομής στο Μουσείο της Ακρόπολης και περιήγηση με το τρενάκι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
3. Παρασκευή 14 Αυγούστου
Με αφετηρία το Μάνεσι, πραγματοποιήθηκε πεζοπορία-προσκύνημα προς στην Ιερά Μονή της Μακελλαριάς, διαδρομή περίπου 25 χιλιομέτρων, με τη συμμετοχή πολλών συγχωριανών και φίλων μας.
4. Σάββατο 15 Αυγούστου
Γιορτή της πίτας με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό μας και κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς με δώρα από την τοπική μας παραγωγή.
5. Κατασκευή μιας όμορφης πέτρινης βρύσης στη Μίχνη, χρόνιο αίτημα των κατοίκων των χωριών μας, σε συνεργασία με τον δήμο Καλαβρύτων.
6. Κατασκευή μικρής παραδοσιακής βρύσης εντός του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μανεσίου σε συνεργασία με το δήμο Καλαβρύτων.
7.Κατασκευή κατά 80% της παιδικής χαράς σε συνεργασία με το δήμο Καλαβρύτων, ο οποίος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μας.
8. Κατασκευή παραδοσιακής βρύσης εντός της παιδικής χαράς.
9. Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
Διοργάνωση «Προσφοράς και Αλληλεγγύης» σε συνεργασία με την τοπική εκκλησία και το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο του χωριού μας ,με σκοπό τη συγκομιδή τροφίμων, ρούχων και λοιπών ειδών που παραδόθηκαν στην εκκλησία των Καλαβρύτων για να μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
10.Έκδοση του ημερολογίου μας σε μορφή ατζέντας και τοίχου και τη διανομή σε συγχωριανούς και φίλους εντός και εκτός Ελλάδος.
11.Στολισμός του χωριού μας για τις ημέρες των εορτών με το χριστουγεννιάτικο δένδρο και τη φάτνη στην κεντρική πλατεία, το φωτισμό του έλατου στο τοπικό ιατρείο και των στύλων στην πλατεία του κοινοτικού γραφείου.

Εκείνο που πρέπει να αναφερθεί ιδιαίτερα και είναι πιο σημαντικό από όλα είναι η στήριξη και συμμετοχή όλων της γης των Μανεσιωτών σε κάθε προσπάθεια του συλλόγου μας, καθώς και της νεολαίας μας που σε κάθε έργο δίνει το δικό της παρών. Με συνεργασία και συλλογικότητα, ιδιαίτερη αγάπη και αμέριστο ενδιαφέρον, μπορούμε να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερα όμορφα πράγματα στο γραφικό χωριό μας που θα χαρίζουν πάντα σε μικρούς και μεγάλους την αίσθηση της χαράς και της ικανοποίησης.

Διαβάστηκε 1049 φορές
 

DSC01640