Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 21:32

Μάνεσι : Το χωριό μας άλλαξε όψη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Του Τρύφωνα Μαντά
Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του προέδρου του γραφικού χωριού μας Ιωάννη Κουτρουμάνη και με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής, έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες ο καθαρισμός του χωριού, σε πολλά σημεία, από βάτα, αγριόχορτα, σκουπίδια κι εγκαταλελειμμένες εστίες μόλυνσης.

Ουσιαστικά το Μάνεσι όχι μόνο άλλαξε όψη αλλά απέκτησε και μια αξιοθαύμαστη καλαισθησία, ειδικά κατά μήκους της οδικής αρτηρίας Πατρών – Καλαβρύτων, που διέρχεται εντός του χωριού.

Επίσης οι κάτοικοι αλλά κυρίως τα μικρά παιδιά αισθάνονται πλέον και πιο ασφαλή, αφού τα σημεία που καθαρίστηκαν αποτελούσαν χώρο συγκέντρωσης φιδιών κι άλλων επικίνδυνων ερπετών και εντόμων. Στα προσεχή σχέδια του κ. Κουτρουμάνη, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και με αρωγό τη δημοτική Αρχή Καλαβρύτων είναι ο καθαρισμός του λαγκαδιού που διέρχεται στο κέντρο του χωριού, η αποψίλωση των ξερόχορτων σε σημεία πιθανών μελλοντικών πυρκαγιών και ο ακόμη μεγαλύτερος ευπρεπισμός και καλλωπισμός του πανέμορφου χωριού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του.

tr mantasΟ Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ : SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.

 

DSC01640