Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 15:13

Όμορφες στιγμές παιχνιδιού στο Μάνεσι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ευχάριστος προορισμός μικρών και μεγάλων, τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τις ηλιόλουστες μέρες του Χειμώνα στο χωριό μας, είναι οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις.

Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα γήπεδο μπάσκετ κι ένα γήπεδο βόλεϊ χαρίζουν ανέμελες στιγμές ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού στους επισκέπτες τους.
Εκεί καταφεύγουν αγόρια και κορίτσια σε διάφορες ώρες ,όχι μόνο από το χωριό μας αλλά κι από τα γύρω χωριά, για κοινά παιχνίδια, παιδικά διαγωνίσματα και γενικά για κάθε τι, που προάγει τη σωματική, πνευματική και κοινωνική ζωή των παιδιών.
Τα τρία γήπεδα βρίσκονται σε μια καταπληκτική τοποθεσία , μόλις 1 χλμ. έξω από το χωριό, ανάμεσα στο συνοικισμό Μάνεσι- Μπούμπουκα. Η φύση ολόγυρα είναι μαγευτική. Ένας φυσικός «κόσμος», πλούσιος σε πράσινο και με άπειρες ευωδίες λουλουδιών, απλώνεται απλόχερα χαρίζοντας σε όλους μας μοναδικές, αξέχαστες εικόνες, που μας γεμίζουν με ηρεμία και γαλήνη.
Η άσκηση του σώματος συντελεί στην απόκτηση αρετών , όπως η αυτοκυριαρχία, η αυτοσυγκράτηση , ο αυτοέλεγχος, που βοηθούν στη συγκρότηση της προσωπικότητας. Με την άθληση αντλούμε θάρρος για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής. Αντικρίζουμε τη ζωή με αισιοδοξία και την αγαπάμε. Καλλιεργούμε την αντοχή, την πρωτοβουλία, την αυτοπεποίθηση, την τόλμη ,το ομαδικό πνεύμα, το σεβασμό της προσωπικότητας του άλλου και τη συνεργασία.
Δεν είναι τυχαίο που από την αρχαιότητα οι πρόγονοί μας έδιναν στη γυμναστική μια σπουδαία θέση στο χώρο της αγωγής των νέων . Ο Πλάτωνας τη θεωρούσε ισότιμη με τη μουσική και ο Αριστοτέλης τόνιζε την αξία της. Μεγάλη λοιπόν η αξία της άθλησης για το σώμα , το πνεύμα , την ψυχή και την προσωπικότητα του ατόμου και γενικά για το αύριο της κοινωνίας. Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα στο χωριό μας να γυμναζόμαστε και να αναπτύσσουμε τη διάθεση για δράση και δημιουργικότητα.

Τον τελευταίο καιρό τόσο η Τοπική Κοινότητα όσο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες επισκευής και συντήρησης των γηπέδων, καθώς η φθορά του χρόνου έχει καταστρέψει το χώρο τους. Δυστυχώς οι ελλείψεις είναι πολλές , αλλά ευελπιστούμε ότι σιγά- σιγά με την κοινή προσπάθεια όλων μας και με τη συνεργασία των τοπικών αρχών, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο αυτόν το χώρο που μας έχει χαρίσει πολλές αξέχαστες στιγμές παιχνιδιού και χαράς.

 IMG 3331

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 3332

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 3333

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατ. Νικολακοπούλου

 12992730 1076719712371905 252805954 nΗ Κατερίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1991 και μεγάλωσε στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στις Κλασικές Σπουδές. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, είναι γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων και ασχολείται με την αρθρογραφία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC01640