Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 15:53

Ο δρόμος της γνώσης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

  Δύσκολος τούτος ο δρόμος...
  Γλιστερός τούτος ο ανήφορος...
  Γλυκό το χαμόγελο της νίκης...

 Έφυγε το Kαλοκαίρι, η ωραία αυτή εποχή του χρόνου με τον καθαρό, γαλανό ουρανό, τις διακοπές και τις διασκεδάσεις και στο θρόνο ανέβηκε τώρα το γλυκό και μελαγχολικό Φθινόπωρο. Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία, για να καλοδεχτούν στην όμορφη και ζεστή αγκαλιά τους όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για τους νέους και τις νέες, γεμάτη εκπλήξεις και νέους στόχους. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας πρέπει να υποδεχτούμε τη φετινή χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία, ξεπερνώντας με θετικό πνεύμα και κοινή προσπάθεια κάθε δυσκολία.

 Από σήμερα και κάθε πρωί παιδικές φωνές και ζεστά χαμόγελα θα γεμίζουν τους δρόμους του χωριού μας. Τα παιδάκια του Δημοτικού, με τα μικρά αγουροξυπνημένα προσωπάκια τους και τις τσάντες στους ώμους τους, θα ανηφορίζουν προς το σχολείο τους, ενώ τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου θα περιμένουν στις στάσεις το λεωφορείο της γραμμής, που θα τα μεταφέρει στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα. Κάθε πρωί, χαρούμενα και ορεξάτα να συναντήσουν τους καλούς δασκάλους και τους συμμαθητές τους, θα βαδίζουν προς το δρόμο της γνώσης.

 Γεμάτα όνειρα και στόχους προχωρούν στο δύσκολο δρόμο της γνώσης με σκοπό να κατακτήσουν το χαμόγελο της νίκης. Παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες της επαρχίας και τα άσχημα καιρικά φαινόμενα του Χειμώνα αγωνίζονται καθημερινά να κατακτήσουν το μέλλον τους, με ασπίδα και θεμέλιο τη γνώση. Χωρίς φροντιστήρια κι άλλες ανέσεις, που έχουν τα παιδιά που ζουν σε μια πόλη, στηρίζονται στις δικές τους προσπάθειες, αγωνίζονται, σπουδάζουν και προοδεύουν.

 Πολλά από αυτά τα παιδιά εισήχθησαν σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κάνοντας υπερήφανους τόσο τις οικογένειές τους όσο και το χωριό μας. Πριν λίγα χρόνια ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους η Ελένη Ασημακοπούλου (Επιστήμη Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Πανεπιστημίου Τρικάλων), η Χαρίκλεια Ασημακοπούλου (Θεολογία Πανεπιστημίου Αθήνας ), η Χρύσα Γεωργοπούλου (Νοσηλευτική ΤΕΙ Πάτρας), η Κωνσταντίνα και η Χαραλαμπία Νικολακοπούλου (Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΙ Πάτρας). Η Αγγελική Αντωνοπούλου (Επιχειρ/κού Σχεδιασμού & Πληρ/κών Συστημάτων ΤΕΙ Πάτρας) και ο Χαράλαμπος Μαντάς (Τηλ/κών Συστημάτων & Δικτύων ΤΕΙ Μεσολογγίου) συνεχίζουν τις σπουδές τους, ενώ πρόσφατα αποφοίτησαν και πέτυχαν τους στόχους τους ο Αντώνης Tζούδας ( Λογιστική ΤΕΙ Πάτρας, η Ελεωνόρα Γεωργοπούλου (Διοίκηση Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών) και η Κατερίνα Νικολακοπούλου (Φιλολογία Πανεπιστημίου Πατρών). Τους συγχαίρουμε θερμά και τους ευχόμεθα καλή σταδιοδρομία και καλό ξεκίνημα σε μια δυναμική πορεία αντάξια των σπουδών τους.

 Αγαπητά μας παιδιά, σας στέλνουμε ολόψυχα πολλές ευχές για μια σχολική χρονιά γεμάτη δημιουργικότητα, φαντασία, όρεξη και στόχους. Η πορεία προς τη γνώση είναι μεν επαχθής, ωστόσο ο τελικός προορισμός αποζημιώνει και με το παραπάνω για τους κόπους και τις θυσίες σας. Με θέληση, υπομονή και πίστη στο Θεό να είστε σίγουροι πως θα πετύχετε. Η μεγαλύτερη χαρά μας θα είναι να μαθαίνουμε ότι πάντοτε προοδεύετε και βαδίζετε το δρόμο της Αρετής και της Αλήθειας.

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατ. Νικολακοπούλου

12992730 1076719712371905 252805954 nΗ Κατερίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1991 και μεγάλωσε στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στις Κλασικές Σπουδές. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, είναι γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων και ασχολείται με την αρθρογραφία.

 

DSC01640