Το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Tο χωριό μας περιστοιχίζεται από όμορφα, γραφικά ξωκλήσια, που βρίσκονται διάσπαρτα περιμετρικά του χωριού.

Κάθε χρόνο χωριανοί, αλλά και κόσμος από τα γύρω χωριά τιμούν αυτά τα ξωκλήσια στην μνήμη των αγίων, με τη δέουσα πίστη και ευλάβεια.
Ένα από αυτά, είναι και το πανέμορφο, ιδιωτικό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος, που βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα δυτικά του χωριού , πάνω στο δρόμο που οδηγεί προς την Πάτρα .
Πριν πολλά χρόνια, περίπου το 1958, όπως μας πληροφορεί η οικογένεια του Ανδρέα Τζελέπη, τα τρία αδέλφια Αντρέας, Χρήστος και Γεώργιος Τζελέπης επέστρεφαν με το φορτηγό τους από την Πάτρα . Στη στροφή που βρίσκεται σήμερα κοντά στο εκκλησάκι, χωρίς να το καταλάβουν βρέθηκαν εκτός δρόμου, στο παρακείμενο ρέμα. Ευτυχώς όμως κανείς δεν έπαθε τίποτα , γλύτωσαν από θαύμα . Από μαρτυρίες των γεροντότερων και απ' ότι είχαν ακούσει από τους προγόνους τους, λένε, ότι σ' αυτό το μέρος παλιά υπήρχε το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος.
Έτσι τα τρία αδέλφια για να ευχαριστήσουν τον Άγιο που τους έσωσε έχτισαν προς τιμή του αυτό το εκκλησάκι. Το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος χρονολογείται από το 1979-80 ,το οποίο μέχρι σήμερα συντηρεί και προσέχει η οικογένεια του Ανδρέα Τζελέπη.
Κάθε χρόνο στις 27 Ιουλίου, εορτάζεται η μνήμη του Αγίου στο εκκλησάκι. Πλήθος πιστών προσέρχεται ευλαβικά για να προσκυνήσει τη σεπτή εικόνα του Αγίου και να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία. Στο τέλος πραγματοποιείται αρτοκλασία και προσφέρονται γλυκά, καφέδες και ποτά από την οικογένεια. Επίσης, στην ταβέρνα «ΤΟ ΑΛΩΝΙ» που διατηρεί ο γιος του Ανδρέα, Νικόλαος Τζελέπης, στο Μάνεσι, διοργανώνεται διήμερο πανηγύρι .
Ευχόμαστε ολόψυχα, ο Άγιος Παντελεήμων να χαρίζει σ' όλους μας Υγεία και Ευημερία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το ξωκλήσι της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής
 

DSC01640