Το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται βορειοανατολικά του χωριού Μανεσίου σε απόσταση περίπου 1 χιλιόμετρο από το χωριό σε μικρή απόσταση από το ξωκλήσι της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής.

Είναι χτισμένο σε έναν αμφιθεατρικό λόφο με απεριόριστη θέα, μέσα στο πράσινο και με όμορφο περιβάλλοντα χώρο. Γύρω του υψώνονται ψηλά κυπαρίσσια σαν φύλακες.Το μέρος είναι καταπληκτικό για έναν ανοιξιάτικο περίπατο.
Δεν ξέρουμε πότε χτίστηκε αλλά έχει πολλές ομοιότητες με το εκκλησάκι της Παναγίτσας. Το τέμπλο του με μικρές διαφορές είναι περίπου το ίδιο. Η σκεπή του αντικαταστάθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου το 2007.Το 2018 με την βοήθεια συγχωριανών και φίλων ανακαινίσθηκε, συντηρήθηκε και δεσπόζει όμορφο και επιβλητικό πάνω στον λόφο.
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, στις 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται Θεία Λειτουργία στο γραφικό εκκλησάκι. Οι κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής συρρέουν να προσκυνήσουν τη σεπτή εικόνα του Αγίου και να ανάψουν ένα κεράκι για χάρη του.
Είθε ο πανεύφημος Άγιος Δημήτριος να χαρίζει σε όλο τον κόσμο δια του μύρου του ίαση σωματική και ψυχική, παρακαλώντας τον Θεό να δίνει το μέγα έλεος.

 

DSC01640