Μίχνη: Μια ακροποταμιά με ωραία χρώματα και γλυκούς ήχους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Η Μίχνη είναι ένα από τα πιο όμορφα και ειδυλλιακά μέρη της περιοχής μας.

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ερυμάνθου, κοντά στην τοποθεσία Παλιό Μάνεσι. Από εκεί ξεκινάει το μακρύ ταξίδι του ο ποταμός Σελινούντας, διασχίζοντας τους ορεινούς όγκους του νομού Αχαϊας εκβάλλοντας στον Κορινθιακό κόλπο κοντά στα Βαλιμίτικα.

Μέσα σε μια απέραντη γαλήνη και ηρεμία το τοπίο που απλώνεται γύρω είναι φαντασμαγορικό. Μεγάλα πλατάνια απλώνουν τα πελώρια κλωνάρια τους και σκεπάζουν με τον ίσκιο τους την ακροποταμιά. Τους ανοιξιάτικους μήνες ένα καταπράσινο χαλί πλούσιας βλάστησης, κεντημένο με μυριόχρωμα λουλούδια, ξετυλίγεται παντού ενώ τα πουλιά, κρυμμένα μέσα στα κλαδιά, συντονίζουν το τραγούδι τους με το φλοίσβισμα του ποταμού, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα που μοιάζει με το ταμπλό μιας εξαίσιας ζωγραφιάς. Κάθε εποχή τα πάντα παίρνουν μια άλλη μορφή, ένα απαλό χρώμα, μια άλλη έκφραση.

Αυτή την όμορφη και γοητευτική φυσική εικόνα ολοκληρώνει η μεγάλη διπλή πέτρινη βρύση που κατασκευάστηκε πρόσφατα στην είσοδο της Μίχνης, χάρη στις προσπάθειες και τη συνεργασία του συλλόγου μας με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, κ. Ιωάννη Κουτρουμάνη και τον Δήμο Καλαβρύτων.Το κρυστάλλινο και δροσερό τρεχούμενο νερό της πετρόκτιστης βρύσης πάντα θα ξεκουράζει και θα δροσίζει ντόπιους, περαστικούς και επισκέπτες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Γεώργιο Λαζουρά και τον Αντιδήμαρχο, κ. Δημήτριο Χουλιάρα, για την ανταπόκριση και πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς και όσους βοήθησαν οικονομικά, ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το όμορφο έργο.

Με συνεργασία, συλλογικότητα και αγάπη μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά πράγματα που θα μας χαρίζουν την αίσθηση της χαράς και της ικανοποίησης. Όλοι μας έχουμε χρέος να αγωνιστούμε και να ονειρευτούμε το καλό αυτού του τόπου, όπου γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε με τις πιο όμορφες και γλυκές αναμνήσεις.

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου Κατερίνα Νικολακοπούλου

kat nikolakopoulouΗ Κατερίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1991 και μεγάλωσε στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στις Κλασικές Σπουδές. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, είναι γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων και ασχολείται με την αρθρογραφία.

 

DSC01640