Πηγές με κρυστάλλινα νερά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

   Του Θ. Κουτρουμάνη

    Λίγο πιο κάτω από τις κορυφές του Ερύμανθου,κρυμμένες μέσα σε ένα δάσος από πυκνά έλατα βρίσκονται δύο μικρές πηγές, χαρακτηριστικές για το ιδιαίτερα παγωμένο νερό τους, η'' επάνω Κρύα βρύση'' και  η'' Κρύα βρύση''.          

   Πολλοί γνωρίζουν την Κρύα βρύση. Και αν δεν έχουν πάει ποτέ σίγουρα έχουν ακούσει για αυτήν. Αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι λίγο πιο πάνω υπάρχει και άλλη μια βρυσούλα, η επάνω Κρύα βρύση. Το νερό της αναβλύζει αδιάκοπα περνώντας μέσα από ένα ξύλινο μικρό κορυτάκι το οποίο έχουν φτιάξει οι τσοπάνηδες, ενώ η κάτω βρύση είναι λαξευμένη πάνω στην πέτρα.

     Εκεί το καλοκαίρι ξεδιψούν τα κοπάδια των κτηνοτρόφων όταν κατηφορίζουν τα πρωινά τις πλαγιές του βουνού πηγαίνοντας για άρμεγμα.. Με βιασύνη τρέχουν  ποιο θα πάει πρώτο  στα ξύλινα κορύτα για να γευτεί το καθαρό και γάργαρο νερό. Το σούρουπο  πηγαίνουν ήρεμα βόσκοντας προς τις κορυφές, και  περνούν  από εκεί για το τελευταίο δρόσισμα της ημέρας.

     Είναι μοναδικές αυτές οι στιγμές να ακούς τα κουδούνια τους μέσα στην απόλυτη ηρεμία της φύσης και τον αντίλαλο από τις απέναντι κορυφές στα παλούκια , στον παλιό ψαρρή και στον κεντρόβραχο.

    Αποτελούν όμως και για μια ευχάριστη απόδραση για όσους επισκέπτες  επιθυμούν να έρθουν πιο κοντά στην φύση και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας την μαγεία της.

3

2

4

 

5

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Η Κάτω Βρύση »
 

DSC01640