Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 06:11

Επιστολή για εκδήλωση Πάτρας 24/01/2009

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγαπητοί μας συγχωριανοί στις 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήσαμε την πρώτη εκδήλωση των Μανεσιωτών στη Πάτρα. Η εκδήλωση παρά τους αρχικούς μας φόβους είχε μεγάλη επιτυχία.

. Πάνω από 350 συμπατριώτες και φίλοι μας. ο Νομάρχης Αχαίας , οι Δήμαρχοι Πατρών και Καλαβρύτων , βουλευτές και εκπρόσωποι συλλόγων και οργανώσεων προσήλθαν στην εορτή μας. Μανεσιώτες από την Πάτρα . από τον κάμπο και από το χωριό μας με επικεφαλής τον Παπά του χωριού μας τον Παπσγκύργη και το κοινοπκό συμβούλιο έδωσαν ένα δυναμικό και ενωτικό παρόν.

Συγκεντρωθήκαμε όλοι εκεί να γιορτάσουμε μεταξύ μας και να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους συμπατριώτες μας να ενωθούμε γιατί «Χανόμαστε». Και πράγματι φίλοι μας κινδυνεύουμε να χαθούμε.

Το χωριό μας. το άλλοτε πανέμορφο κεφαλοχώρι της επαρχίας μας τα τελευταία πενήντα χρόνια αργοπεθαίνει και οι λιγοστοί κάτοικο) του απελπισμένοι ζουν με τις αναμνήσεις του παρελθόντος μετρώντας τα σπίτια που κλείνουν από χρόνο σε χρόνο.

Κι εμείς που φύγαμε όλα αυτά τα χρόνια, διασκορπιστήκαμε σε διάφορο μέρη και

χάσαμε την επαφή μεταξύ μας και αποξενωθήκαμε.

Τα παιδιά μας δεν γνωρίζονται και δεν γνωρίζουν το χωριό μας.

Με λίγα λόγια γίναμε άγνωστοι μεταξύ μας και κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε τις αξίες μας . την ιστορία μας. πς παραδόσεις μας και την ταυτότητα μας.

Η εκδήλωση της Πάτρας, ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου και οι τοπικές συγκεντρώσεις γνωριμίας που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας με σημαντική προσέλευση συμπατριωτών μας τους τελευταίους μήνες, δείχνουν ότι επιτέλους αφυπνιστήκαμε και είμαστε βέβαιοι ότι η εκδήλωση στην Αθήνα στις 15 Μαρτίου θα είναι πολύ μεγαλύτερη της Πάτρας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα παραβρεθούμε όλοι εκεί μαζί με το παιδιά μας, να διατρανώσουμε την αγάπη μας για το χωριό μας και να πάρουμε το μήνυμα της Πάτρας και να το στείλουμε σε όλους τους συμπατριώτες μας όπου και αν βρίσκονται Να ενωθούμε για να μη χαθούμε. Να είμαστε όλοι εκεί.

Να έρθουμε σε επαφή, να θυμηθούμε ία παλιά , να συζητήσουμε ία σχέδια μας για το χωριό μας. γκι την οργάνωση του συλλόγου μας και να διασκεδάσουμε. Τελειώνοντας θέλουμε να σας επισημάνουμε όπ με πς σημερινές κοινωνικές συνθήκες χωρίς καλά οργανωμένες συλλογικές οργανώσεις και με συμμετοχή όλων είναι αδύνατο να διατηρηθεί η ενότητα . ο πολιτισμός οι αξίες και οι παραδόσεις του χωριού μας.

 

DSC01640