Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 09:10

Επιστολή προς συγχωριανούς 2009

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγαπητοί μας συγχωριανοί, αδέρφια μας.

Τα μέλη του Δ.σ. και εγώ προσωπικά σας εκφράζουμε την αγάπη και τις ευχαριστίες μας

 για την μεγάλη σας συμμετοχή στις εκδηλώσεις του συλλόγου μας στις 24 Ιανουαρίου στην Πάτρα και στις 15 Μαρτίου στην Αθήνα.

Ζήσαμε μεγάλες και συγκινητικές στιγμές. Όλοι μας δώσαμε ενα δυναμικό παρόν και στείλαμε ένα μήνυμα ενότητας, που σκοπό έχει την διατήρηση των αξιών, των ηθών και εθίμων μας. της παράδοσης, της ιστορίας μας .στοιχεία τα οποία συνθέτουν την πολιτιστική μας ταυτότητα.. Πάνω από όλα όμως .επιδιώξαμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας την αγάπη μας για το χωριό μας, για το Μάνεσι.

Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε ότι η μαζική μετανάστευση την δεκαετία του 1950. είχε σαν αποτέλεσμα την ερήμωση των Ελληνικών χωριών. Μόνο με ισχυρές ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ μπορούν να επιβιώσουν οι τόποι μας και να διατηρήσουμε εμείς και τα παιδιά μας δεσμούς τόσο μεταξύ μας όσο και με τον χωριό μας.

Ισχυρός είναι ο σύλλογος που έχει πολλά μέλη με ενεργό συμμετοχή τα οποία εργάζονται οργανωμένα και στηριζόμενα πάνω σε κάποιες βασικές αρχές .όπως είναι α) η ενότητα β) η διαφάνεια και ν) η μη κομματικοποίηση. Το νέο Δ.Σ με την βοήθεια πολλών μελών ξεκίνησε τη δράση του ακολουθώντας τις ανωτέρω αρχές.

Από την αρχή θέσαμε κάποιους στόχους ,τους οποίους αφού συζητήσουμε και οριστικοποιήσουμε από κοινού ,θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε:

1.Καταγραφή όλων των συμπατριωτών μας όπου και αν βρίσκονται.

2.Επίτευξη ενότητας σε όλα τα επίπεδα (συλλόγου, εκκλησίας, δημοτικών και κοινοτικών αρχών).

3.Συμπαράσταση στους μόνιμους κατοίκους του χωριού για την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν

4.Συντήρηση ,ανάπλαση και ανάδειξη ιστορικών μνημείων και τοπίων με ιδιαίτερη ομορφιά.

5.Συνολικό πρόγραμμα ανάπλασης του χωριού .

6.Πρόγραμμα πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Άμεση προτεραιότητα θέσαμε τη συντήρηση και ανάπλαση του νοσοκομείου, των δύο βρυσών ,την καθαριότητα του χωριού και την διάσωση του παλιού σχολείου.

Για όλα αυτά γίνονται συντονισμένες ενέργειες από τον σύλλογο, την εκκλησία, το κοινοτικό συμβούλιο και τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές.

Είμαστε βέβαιοι on αν συνεχίσουμε όλοι ενωμένοι ίο χωριό μας θα επιβιώσει και θα αλλάξει πρόσωπο.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά και να σας ευχηθούμε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση . Ελπίζουμε να σας δούμε την Ανάσταση στο χωριό μας και σας περιμένουμε την δεύτερη μέρα του Πάσχα στο κέντρο Αλώνι να τσουγκρίσουμε τα κόκκινα αυγά και να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Η ετήσια εισφορά των μελών είναι 20 € Λογ. Εθνικής τράπεζας 364/29606134

Τηλ. Επικοινωνίας:

6977256619 Αθήνα

6973291474 Πάτρα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.ΠΑΣΣΑΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ

 

DSC01640