Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 15:08

24-01-2009 Εκδήλωση Πάτρας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου Καλαβρύτων πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Πάτρα στις 24 Ιανουαρίου 2009.

Περισσότεροι από 350 συγχωριανοί μας και φίλοι σε μια αξέχαστη βραδιά , συζήτησαν, θυμήθηκαν τα παλιά , διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι τις πρωινές ώρες. Η παρουσία όλων εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη. Ο Σύλλογος διέθεσε δωρεάν λεωφορείο για τη μεταφορά των κατοίκων του χωριού από και προς το κέντρο διασκέδασης.

Ο πατήρ-Γεώργιος , συγκίνησε με τον ενωτικό χαιρετισμό του , ευλογώντας το φαγητό κι ευχόμενος αγάπη , υγεία , ευτυχία και ομόνοια προς όλους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος Νομάρχης Αχαΐας , ο κ. Ανδρέας Φούρας Δήμαρχος Πατρών , ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος Δήμαρχος Καλαβρύτων , ο κ. Αλέξης Τξελέπης Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μανεσίου , ο κ. Νίκος Μαντάς Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας , ο κ. Φρατζής Πρόεδρος του ΠαγΚαλαβρυτινού Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανεσίου κ. Γεώργιος Πασσάς απηύθυνε ομιλία , αναφερόμενος σε πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν το χωριό μας κι επιζητούν άμεση λύση. Οι πολιτικοί έδωσαν ελπιδοφόρες απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν όλοι οι προσκεκλημένοι.

Στη συνέχεια η σχολή χορού Παναγιώτη Τσεκούρα εντυπωσίασε με λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς. Η διάθεση όλων πλέον έχει ανέβει και με την παρουσία ζωντανής μουσικής τραγούδησαν , χόρεψαν και ξεφάντωσαν.

Το μεγάλο ξεκίνημα για την ένωση των Μανεσιωτών είναι πλέον γεγονός. Όλοι μαζί σαν μια οικογένεια Οα παλέψουν για την ολόπλευρη ανάπτυξη του χωριού. Η συμμετοχή των νέων και η εμπειρία των πρεσβυτέρων αποτελεί τη μεγάλη δύναμη του Συλλόγου.

Το σύνθημα είναι ένα : " Μανεσιώτες μικροί και μεγάλοι όπου κι αν ζείτε ενωθείτε για να κάνουμε το χωριό μας πάλι μεγάλο κι όμορφο όπως το έκαναν οι προγονοί μας "

Δ.Σ.

 

DSC01640