Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 10:49

Δράση υγείας κι αλληλεγγύης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς

Μια σημαντική ιατρική δράση έλαβε χώρα στο χωριό μας,

καθώς την Τρίτη 12 Μαΐου βρέθηκαν στο χωριό μας, αλλά και στον οικισμό του γειτονικού Μπούμπουκα, δύο εξαίρετοι ιατροί κι επιστήμονες, προερχόμενοι από το Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων (οι οποίοι όμως θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους), με σκοπό να βρεθούν κοντά στους κατοίκους κι ιδιαίτερα στα άτομα μεγάλης ηλικίας, που χρήζουν ιατρικήςφροντίδας κι επαγρύπνησης.

Συνοδεία του προέδρου της κοινότητάς μας, Ιωάννη Κουτρουμάνη, επισκέφτηκαν κατ’ οίκον αρκετούς ηλικιωμένους συμπατριώτες μας, στους οποίους κι έκαναν επί τόπου διάφορες ιατρικές μετρήσεις (πίεση, καρδιακοί παλμοίκ.α), ενώ σε κάποιους από αυτούς έκαναν και λήψη αίματος, για αντίστοιχες αιματολογικές εξετάσεις. Μελέτησαν το ιατρικό ιστορικό τους κι έδωσαν χρήσιμες συμβουλές κι απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Μέσω των άμεσων ευχαριστιών που μετέφερε στους δύο ιατρούς κι επιστήμονες, ο πρόεδρος της χωριού μας Ιωάννης Κουτρουμάνης, οι κάτοικοι του χωριού μας κι ειδικά αυτοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, εξέφρασαν τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη τους για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων, καθώς, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, αλλά και λόγω των ειδικών καταστάσεων που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, νιώθουν μεγαλύτερη ιατρική ασφάλεια με τέτοιες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

tr mantasΟ Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ : SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.

 

DSC01640