Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 17:12

Καθαρίστηκε το λαγκάδι του χωριού μου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς

Την Κυριακή 10 Μάη έγινε ο (ετήσιος) καθαρισμός του λαγκαδιού στο όμορφο γραφικό χωριό μας.

Με τη σύμπραξη του Δήμου Καλαβρύτων και την εποπτεία του πρόεδρου της τοπικής κοινότητας Ιωάννη Κουτρουμάνη, απομακρύνθηκαν από την κοίτη του, με τη χρήση τσάπας και φορτηγού, τα δεκάδες αγριόχορτα καθώς και τα σκουπίδια που είχαν διοχετευθεί εκεί, ενώ καθαρίστηκαν και πολλές εστίες μόλυνσης που είχαν δημιουργηθεί.

Να σημειωθεί πως η τσιμεντοποίηση του λαγκαδιού, είχε πραγματοποιηθεί επί προηγούμενης θητείας του τωρινού δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου κι αποτέλεσε το πιο σημαντικό έργο πνοής που έχει πραγματοποιηθεί στο Μάνεσι μέχρι τώρα.

Οι πολλές κι επικίνδυνες κακοτεχνίες όμως του έργου, με αποκλειστική ευθύνη του εργολάβου που είχε αναλάβει την κατασκευή κι αποπεράτωση του έργου, το έχουν καταστήσει σε μια συνεχή εστία μόλυνσης με αποτέλεσμα το σκέπασμα του, καθ’ όλο το μήκος του, να κρίνεται όχι μόνο απαραίτητο αλλά και ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των κατοίκων, λόγω της έντονης δυσοσμίας, σε πάρα πολλά σημεία του, εξαιτίας των πολλών κακοτεχνιών.

Αξίζουν πολλά μπράβο στον πρόεδρο της κοινότητας μας, Ιωάννη Κουτρουμάνη, καθώς, που παρά τις πολλές δυσκολίες, οικονομικές και μη, φροντίζει στο ακέραιο για να διατηρείται το χωριό μας καθαρό, προσφέροντας ένα πολύ σημαντικό έργο μέχρι τώρα, καθ’ όλη την προηγούμενη αλλά και τη νυν θητεία του.

a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

m

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tr mantasΟ Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ : SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.

 
 
 
 

DSC01640