Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 19:00

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Δαφαλιά-Μασσαρά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 ετών η Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά, ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα στην τοπική αυτοδιοίκηση του νομού με πλούσιο κοινωνικό έργο. Η εξόδιος ακολουθία  τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Τετάρτη 8 Απριλίου στα Καλάβρυτα.

Η εκλιπούσα είχε διατελέσει Αντινομάρχης Αχαΐας, επί θητείας του Δημήτρη Κατσικόπουλου και διετέλεσε Πρόεδρος του Ογκολογικού Ξενώνα “Ελπίδα” στην Πάτρα. Στην επιμονή και στην υπομονή της οφείλεται η λειτουργία του. Το 1974 και το 1981 είχε θέσει υποψηφιότητα ως Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ.

Το 2018 έφυγε από τη ζωή η κόρη της Θεοδώρα μετά από μάχη που έδινε με σοβαρή ασθένεια. Το 2016 είχε χάσει και το σύζυγό της Ευθύμιο Μασσαρά, γεωπόνο και πρώην Διευθυντής Εγγείων Βελτιώσεων Αχαΐας σε ηλικία 91 ετών.

Προσφάτως τιμήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δ.Σ. του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» διοργάνωσαν εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας θα τιμήθηκε η Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά, όπως και πρόσωπα που συνέβαλαν στη σύσταση του Ιδρύματος και την ανέγερση του ξενώνα.

Ευχόμαστε Θερμά συλληπητήρια στους οικείους της. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της.

Πηγή: dytika nea.gr

Ο 

 

DSC01640