Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 21:42

Όλοι μαζί μπορούμε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τις ευχές του για το νέο έτος έδωσε, μέσω του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Μανεσίου Ιωάννης Κουτρουμάνης, κάνοντας και μια μικρή αναφορά στη μέχρι τώρα θητεία του αλλά και στις «προκλήσεις» του μέλλοντος.

Αφού πρώτα ευχαρίστησε τους κατοίκους του Μανεσίου, για την καθολική τους συμπαράσταση μέσω των ψήφων τους, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ο Ιωάννης Κουτρουμάνης τόνισε χαρακτηριστικά: «Στην προηγούμενη προεδρική θητεία, στην οποία είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος της κοινότητάς μας, δόθηκε εξαρχής προτεραιότητα στο να δοθούν λύσεις σε θέματα που αφορούσαν την καθημερινότητα των κατοίκων. Δεδομένου πως στην πλειονότητά τους οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με την αγροτοκτηνοτροφία, στοχεύσαμε στο να είναι πάντα καθαρά κι ενεργά τα αρδευτικά κανάλια κι επίσης να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα τους στις αγροτικές τους μονάδες, με τον καθαρισμό και εξομάλυνση πολλών αγροτικών δρόμων καθώς επίσης με ασφαλτοστρώσεις αλλά και κλείσιμο πολλών κι επικίνδυνων λακκουβών».

Και συνέχισε: «Το χωριό μας μπήκε σε πρώτο πλάνο, καθώς με τη άρτια συνεργασία του Πολιτιστικού μας συλλόγου αλλά και της δημοτικής Αρχής, αναδιοργανώσαμε και καλλωπίσαμε τις πλατείες μας, κάνοντάς τες ακόμη πιο λειτουργικές για τους κατοίκους. Παράλληλα ήταν συνεχής ο καθαρισμός του χωριού γενικά αλλά και πιο ειδικά σε ζωτικά σημεία, όπως π. χ. το κεντρικό κοινοτικό λαγκάδι, οι κεντρικοί δρόμοι αλλά και σε πιο δυσπρόσιτα δρομάκια. Αναδείξαμε αρκετά πολιτιστικά δρώμενα ενώ και οι γηπεδικές μας εγκαταστάσεις, που κάθε καλοκαίρι αποτελούν πόλο έλξης για τη νεολαία της περιοχής, διατηρήθηκαν πάντα καλοσυντηρημένες».

Αναφερόμενος στη νέα του θητεία και τις προτεραιότητες δήλωσε: «Στο εγγύς μέλλον θα προσπαθήσω, πάντα σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή, να ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημιουργία ενός κεντρικού δημοτικού αποχετευτικού συστήματος και ταξινόμησης των λυμάτων. Θα είναι ένα σημαντικό έργο πνοής για το χωριό μας. Παράλληλα θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα να καλλωπίζουμε και να κρατάμε καθαρό το χωριό μας, να κάνουμε νέες ασφαλτοστρώσεις, βελτιώνοντας κι άλλο το τοπικό μας οδικό δίκτυο και να έχουμε πάντα καθαρά τα αρδευτικά κανάλια. Θα κάνουμε περισσότερες ενέργειες ώστε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του χωριού μας, αναδεικνύοντας τη Μίχνη, το πανέμορφο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και τα παραδοσιακά εκκλησάκια μας, ως προορισμούς».

Για να καταλήξει: «Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει υγεία, αγάπη κι ευημερία σε όλους τους κατοίκους του χωριού αλλά και γενικά σε όλον τον κόσμο. Επίσης, να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο και τη δημοτική μας Αρχή και με τη σύμπραξη όλων μας, να κρατήσουμε το χωριό μας ζωντανό κι ανταγωνιστικό, στο μέτρο του δυνατού. Άλλωστε, όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Πηγή:  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS.

 

DSC01640