Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 23:58

Εκδόθηκε το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Μανεσίου για το 2020 σε ατζέτα και τοίχου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγαπητοί φίλοι & συγχωριανοί,

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου Καλαβρύτων εκδίδει το ετήσιο ημερολόγιό του σε μορφή ατζέντας και τοίχου για τον καινούργιο χρόνο 2020.

Τις φετεινές σελίδες του ημερολογίου μας κοσμούν φωτογραφίες με όμορφες τοποθεσίες του χωριού μας καθώς και από τις δραστηριότητες του συλλόγου μας. Το εξώφυλλο είναι αφιερωμένο στο ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα.

Λίγα λόγια για το ξωκλήσι μας

Το ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται βορειοανατολικά του χωριού Μανεσίου σε μικρή απόσταση από το χωριό, κοντά στο ξωκλήσι της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής.

Είναι χτισμένο σε έναν αμφιθεατρικό λόφο με απεριόριστη θέα, μέσα στο πράσινο και με όμορφο περιβάλλοντα χώρο. Γύρω του υψώνονται ψηλά κυπαρίσσια σαν φύλακες. Το μέρος είναι καταπληκτικό για έναν ανοιξιάτικο περίπατο.

Δεν ξέρουμε πότε χτίστηκε αλλά έχει πολλές ομοιότητες με το εκκλησάκι της Παναγίτσας. Το τέμπλο του με μικρές διαφορές είναι περίπου το ίδιο. Η σκεπή του αντικαταστάθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου το 2007. Με την βοήθεια πολλών συγχωριανών και φίλων, το 2018 ανακαινίσθηκε και συντηρήθηκε έτσι ώστε σήμερα να δεσπόζει όμορφο και επιβλητικό πάνω στον καταπράσινο λόφο.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, στις 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται Θεία Λειτουργία. Οι κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής συρρέουν να προσκυνήσουν τη σεπτή εικόνα του Αγίου και να ανάψουν ένα κεράκι για χάρη του.

Για να το προμηθευτείτε επικοινωνείστε με τα μέλη του συλλόγου  η μέσω της σελίδας μας.

Στα πλαίσια αυτής της ομαδικής προσπάθειας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας που κάθε χρόνο μάς στηρίζουν σε αυτό το όμορφο συλλογικό έργο. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλο τον κόσμο που είναι κοντά μας και μας δύναμη να προχωρήσουμε για το καλό του τόπου μας

 

Για τις συνδρομές σας: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

IΒΑΝ Gr 7901 1036 4000 0036 4296 06134

ΚΩΔ.SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Οι άγιες μέρες που έρχονται ας φέρουν την ευτυχία σε κάθε σπίτι και ο καινούργιος χρόνος ας είναι γεμάτος όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ.

 

DSC01640