Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 10:29

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου το Μάνεσι γιόρτασε στην ολάνθιστη φύση την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της πίστεως μας, είναι και η Πεντηκοστή. Η Εκκλησία μας εορτάζει, γιατί σαν σήμερα ιδρύθηκε και θεμελιώθηκε, με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος.


Η Πεντηκοστή είναι μεγάλο γεγονός και όλοι θα πρέπει να πανηγυρίζουμε, γιατί χωρίς την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος δεν θα είχαμε τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Στο Μάνεσι Καλαβρύτων η εορτή του Αγίου Πνεύματος εορτάστηκε με λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου. Με τον καιρό θαυμάσιο και τη φύση στολισμένη με πολύχρωμα λουλούδια, πλήθος πιστών συνέρευσαν με ευλάβεια να ακούσουν τις ψαλμωδίες, να προσκυνήσουν και να ανάψουν κεράκι.

Ακούστηκε το:
"Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας• φιλάνθρωπε, δόξα σοι ".

*Ευλογημένος ας είσαι Χριστέ Θεέ μας, Συ που ανέδειξες πάνσοφους τους (αγράμματους) ψαράδες, αφού έστειλες σε αυτούς το Αγιό Σου Πνεύμα. Και με αυτούς τράβηξες κοντά Σου όλη την οικουμένη,( όπως η σαγήνη των ψαράδων μαζεύει όλα τα ψάρια ). Δόξα σε Σένα φιλάνθρωπε ( Κύριε για όλα που προσφέρεις στους ανθρώπους ).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε αρτοκλασία προσφορά της οικογένειας του Νικολάου Γ. Τζελέπη. Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με κλήρο δύο αμνοεριφίων προσφορά του Ιωάννη Γ. Τζελέπη και του Φώτη Κυριαζή. Τυχεροί ο Γεώργιος Τεντζεράς από Τρεχλίστρα και ο Κώστας Μενύχτας από το Φλάμπουρα. Επίσης προσφέρθηκαν από την Ι.Μ. καφέδες και κουλουράκια.

Το Άγιο Πνεύμα ας φωτίζει το δρόμο και τις καρδιές όλων μας, ώστε όλοι μαζί με ομόνοια να αγωνισθούμε για το καλό του τόπου μας.

 

DSC01640