Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 23:08

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στο Μάνεσι Καλαβρύτων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον Πολιούχο και Προστάτη του Άγιο Νικόλαο, Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας τον Θαυματουργό, τίμησε με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη το χωριό μας Μάνεσι Καλαβρύτων.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018. Με κάθε μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και συγχοροστατούντων των ιερέων π. Χρήστου Μπίρμπα, π. Δημητρίου Τζελέπη, π. Ανδρέα Ρηγόπουλου και π. Γεωργίου Φ. Τζελέπη.

Εν συνεχεία ακολούθησε η περιφορά της ανθοστολισμένης Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους του όμορφου χωριού μας, υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαβρύτων.

Το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου 2018 τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Τους άρτους προσέφερε η οικογένεια του Νικολάου Α. Τζελέπη. Στο τέλος των ακολουθιών προσφέρθηκαν σε όλους γλυκά εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τις κυρίες του χωριού μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους κληρικούς που λάμπρυναν με την παρουσία τους τις ακολουθίες, καθώς και τους ψάλτες της Εκκλησίας μας Μοναχό Γερμανό, Κωνσταντίνο Τζούδα και Χαράλαμπο Μαντά.

Επίσης, ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο Καλαβρύτων  κ. Γεώργιο Λαζουρά,τον Βοηθό Δημάρχου κ. Νικόλαο Μαγκαφά, την Ειδική Σύμβουλο κΧρύσα Παπαδάτου και τον Διευθυντή του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Θανάση Παπαδόπουλο, τον Μαέστρο κ. Γεώργιο Μπαμπαράκο και όλα τα παιδιά της Φιλαρμονικήςπου μας τίμησαν με την παρουσία τους στο διήμερο των θρησκευτικών μας εκδηλώσεων.

Ευχόμαστε ολόψυχα Ο Άγιος Νικόλαος να προστατεύει παντοτινά το χωριό μας, χαρίζοντας σε όλους υγεία, ευτυχία και πρόοδο. Το φωτεινό παράδειγμα του βίου του, που ήταν γεμάτος από αγάπη και καλά έργα ας είναι οδηγός στην πορεία της ζωής μας.

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Κατερίνα Νικολακοπούλου

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες.

 

DSC01640