Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 21:41

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στο Μάνεσι Καλαβρύτων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο Μάνεσι Καλαβρύτων.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στο ομώνυμο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου υπό τις ψαλμωδίες των ιερέων π. Γεωργίου Φ. Τζελέπη και π. Παναγιώτη Κ. Τζούδα και του Μοναχού Γερμανού. Τους άρτους προσέφεραν οι οικογένειες του π. Παναγιώτη Κ. Τζούδα, του Ιωάννη Γ. Κουτρουμάνη, του Ηλία Γ. Τζελέπη και του Λάμπρου Δ. Μαντά.
Πολλοί προσκυνητές από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν στο εκκλησάκι για να τιμήσουν τον Πανεύφημο και Θαυματουργό Άγιο Δημήτριο, τον σοφώτατον ἐν διδαχαῖς καὶ στεφανίτην ἐν Μάρτυσι.
Μετά τη Θεία Λειτουργία όλοι κάθισαν έξω από το εκκλησάκι στον γραφικό προαύλιο χώρο θαυμάζοντας το όμορφο φθινοπωρινό τοπίο και ανταλλάσσοντας ευχές. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και οι κυρίες του χωριού μας προσέφεραν γλυκά, αναψυκτικά και κεράσματα σε όλους του προσκυνητές.
Ο Άγιος Δημήτριος είναι ένα από τα εξωκλήσια του χωριού μας που ανακαινίσθηκε πρόσφατα. Με τη βοήθεια του Αγίου οι εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες κι έτσι το εκκλησάκι πανηγύρισε δεόντως ανήμερα της εορτής του.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου ευχαριστούν θερμά όλους τους απανταχού συγχωριανούς μας σε Ελλάδα και εξωτερικό για την πολύτιμη αρωγή και την υποστήριξή τους, τον πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας, κ. Ιωάννη Κουτρουμάνη, για την πρωτοβουλία του και την επίβλεψή του σε αυτό το όμορφο έργο και τον Δήμο Καλαβρύτων για την άμεση και έμπρακτη βοήθειά του.
Ευχόμαστε ολόψυχα ο Άγιος Δημήτριος να προστατεύει παντοτινά το χωριό μας και να χαρίζει σε όλους μας σωματική και πνευματική δύναμη ευωδιάζοντας παντοτινά τη ζωή μας με το άγιο μύρο του.
Χρόνια πολλά, όμορφα και ευλογημένα!
Με τις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου μας!
Και του χρόνου με Υγεία!

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατερίνα Νικολακοπούλου
Το φωτογραφικό υλικό είναι του συγχωριανού μας Αντώνη Νικολακόπουλου
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 21:57

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

DSC01640