Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 13:21

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Μάνεσι Καλαβρύτων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια μέσα στο αναστάσιμο εορταστικό κλίμα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Μάνεσι Καλαβρύτων.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε μεγαλοπρεπής Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου. Πολλοί προσκυνητές από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν στο μοναστήρι να προσκυνήσουν τη σεπτή εικόνα του Αγίου Γεωργίου και να ανάψουν ένα κεράκι για χάρη του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά, κουλουράκια και καφέδες στον όμορφο περίβολο του μοναστηριού κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο και μέσα στην ολάνθιστη φύση. Επίσης, πραγματοποιήθηκε και το έθιμο της κουλούρας, την οποία είχε φτιάξει η πρεσβυτέρα Αντωνία Τζελέπη. Ο τυχερός φέτος ήταν ο μικρός Γεώργιος Αντωνόπουλος του Κωνσταντίνου.

Στην λαχειοφόρο αγορά η οποία πραγματοποιείται υπέρ της Ιεράς Μονής, με δύο αρνιά τα οποία είχαν προσφέρει ο Κωνσταντίνος Μαντάς και ο Νικόλαος Τζελέπης, κέρδισε ο π. μοναχός Γερμανός.
Χρόνια πολλά σε όλους! Και του χρόνου με υγεία!

 

DSC01640