Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 17:22

Με λαμπρότητα γιόρτασε το Μάνεσι τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τίμησαν οι κάτοικοι του Μανεσίου Καλαβρύτων τον προστάτη και πολιούχο τους Άγιο Νικόλαο.

Την παραμονή το βράδυ εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησαν o εφημέριος Μανεσίου π. Γεώργιος Φ. Τζελέπης, ο εφημέριος Κρυονερίου π. Γεώργιος Δ. Τζελέπης, ο π. Παναγιώτης Κ.Τζούδας οι εφημέριοι Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και π. Δημήτριος Γ. Τζελέπης, ο εφημέριος Κερτέζης π. Ανδρέας Ρηγόπουλος, και ο μοναχός π. Γερμανός. Στη συνέχεια υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων, πραγματοποιήθηκε περιφορά της ανθοστόλιστης ιερής εικόνας του Αγίου Νικολάου στους δρόμους του χωριού μας. Τους άρτους προσέφεραν οι οικογένειες Γεωργίου Φ. Τζελέπη (ιερέως), Παναγιώτη Τζούδα (ιερέως), Λάμπρου Μαντά και Νικολάου Ανδρ. Τζελέπη. Στο τέλος παρατέθηκε δείπνο σε ταβέρνα του χωριού.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας Δημήτριος, ο βοηθός Δημάρχου κ. Μαγκαφάς Νικόλαος, και η δημοτική σύμβουλος δ. Παπαδάτου Χρύσα. Επίσης, παρευρέθηκε και ο πάντα ακούραστος πρώην πρόεδρος Κερτέζης Κωνσταντίνος Τριπολιτσιώτης. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και προσφέρθηκαν γλυκά στους παρευρισκομένους από κυρίες του χωριού μας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου.

Χρόνια Πολλά και του χρόνου! Η σεπτή εικόνα του Αγίου Νικολάου να χαρίζει σε όλους μας δύναμη και ελπίδα!

 

DSC01640