Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 20:25

Εκδόθηκε το ημερολόγιο για το έτος 2018 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου Καλαβρύτων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγαπητοί φίλοι & συγχωριανοί,
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου Καλαβρύτων εκδίδει το ετήσιο ημερολόγιό του σε μορφή ατζέντας και τοίχου για τον καινούργιο χρόνο 2018.

Τις φετινές σελίδες του ημερολογίου μας κοσμούν φωτογραφίες από την ίδρυση του συλλόγου μας και από μερικές δραστηριότητές του στην αρχή της λειτουργίας του. Πρόκειται για εικόνες απλές αλλά τόσο συγκινητικές, εικόνες γεμάτες αναμνήσεις από τη δεκαετία 1980-1990 στο Μάνεσι μιας άλλης εποχής.

Πριν 35 ολόκληρα χρόνια το έτος 1982 μερικοί συγχωριανοί μας οραματίστηκαν την ίδρυση του πολιτιστικού μας συλλόγου. Με τη συμμετοχή, τη δράση, τον εθελοντισμό, την ιδιαίτερη αγάπη και το αμέριστο ενδιαφέρον τόσο των μελών των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων όσο και όλων εσάς, καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν δυνατό σύλλογο που υπόσχεται να προσφέρει ακόμη περισσότερα για το καλό του τόπου μας.

Η μνήμη δεν είναι απλή συντήρηση γεγονότων αλλά περιέχει συναισθήματα, λέξεις και εικόνες. «Ό,τι έχεις μέσα σου παιδιάτικο», μας λέει ο Έλληνας ποιητής Γεώργιος Δροσίνης, «σαν θησαυρό να το φυλάξεις. Τους λογισμούς, τους πόθους σου άλλαξε, μ' αυτό ποτέ να μην αλλάξεις. Κι όταν χλωροφυλλιάσει η όψη σου και στα μαλλιά σου πέσουν χιόνια, μόνο ό,τι φύλαξες παιδιάτικο θα μείνει απείραχτο απ' τα χρόνια».

Στα πλαίσια αυτής της ομαδικής προσπάθειας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας που κάθε χρόνο μας στηρίζουν σε αυτό το όμορφο συλλογικό έργο όπως και τους συγχωριανούς μας για το φωτογραφικό υλικό. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό κυρία Ιωάννα Τσουρέκη για τα αποφθέγματα και το παραπάνω ποίημα που μας έστειλε για το φετινό ημερολόγιό μας. Η κυρία Ιωάννα δίδαξε στο Δημοτικό Σχολείο Μανεσίου την περίοδο 1954 – 1960.

Για να το προμηθευτείτε επικοινωνείστε στα  τηλέφωνα. Αθήνα: 6977256619, Πάτρα 6944501920, Μάνεσι 6955725061.

Πολλές ευχές από καρδιάς για μια νέα χρονιά!

Το Δ.Σ.

 

DSC01640