Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 11:54

Όμορφες στιγμές απο την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων « Η Γιορτή της πίτας 2017»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «η Γιορτή της Πίτας» στο Μάνεσι Καλαβρύτων, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου 2017.

Συγχωριανοί και φίλοι από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν στην κεντική πλατεία του χωριού μας γιορτάζοντας την ιδιαίτερη αυτή ημέρα και στηρίζοντας για άλλη μια φορά την προσπάθεια του Πολιτιστικού μας Συλλόγου που κάθε χρόνο προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πλούσιες γεύσεις αλμυρών και γλυκών παραδοσιακών εδεσμάτων, χορός και τραγούδι μας κράτησαν συντροφιά μέχρι τις πρωινές ώρες περνώντας όλοι μαζί όμορφες αξέχαστες στιγμές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου, κ. Χολιαστό Φωκίωνα και από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μανεσίου, κ. Κουτρουμάνη Ιωάννη. Ευχαρίστησαν θερμά όλους τους παρευρισκομένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τις κυρίες του χωριού μας για τις πεντανόστιμες πίτες που μας προσέφεραν και φυσικά όλους όσους βοήθησαν στη διεκπεραίωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης. Ολοκλήρωσαν με την ευχή και την υπόσχεση να είμαστε πάντα ενωμένοι και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε όμορφα πράγματα για το χωριό μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου Καλαβρύτων συμπληρώνοντας φέτος 35 χρόνια από την ίδρυσή του αποφάσισε στη φετινή καλοκαιρινή εκδήλωση να τιμηθούν ως ένδειξη τιμής τα παρακάτω μέλη για την προσφορά τους στην ίδρυση του Συλλόγου μας. Τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας αλφαβητικά ήταν: ο κ. Αντώνης Ξεν. Νικολακόπουλος,   o αείμνηστος κ. Γεώργιος Απ. Τζελέπης  του οποίου τον έπαινο παρέλαβε η αδελφή του Αγγελική Τζελέπη, ο π. Γεώργιος Φωτ. Τζελέπης,  ο κ. Κωνσταντίνος Παν.Τζούδας,   ο κ. Γεώργιος Αριστ.Τσουρέκης   και ο κ. Ανδρέας Αθαν. Φούρας.

Πριν 35 ολόκληρα χρόνια το έτος 1982 οι παραπάνω συγχωριανοί μας οραματίστηκαν την ίδρυση του Πολιτιστικού μας Συλλόγου. Με τη συμμετοχή, τη δράση, τον εθελοντισμό τόσο των μελών των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και όλων εσάς καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν δυνατό σύλλογο που υπόσχεται να προσφέρει ακόμη περισσότερα για το καλό του τόπου μας.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου με προέδρους τον κ. Κωνσταντίνο Τζούδα  και μετέπειτα τον κ. Γεώργιο Πασσά, τον κ. Μιχάλη Φούρα και τον τωρινό πρόεδρο κ. Φωκίωνα Χολιαστό  έχει καταγράψει μια αξιόλογη πορεία τόσο σε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στο χωριό μας όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο με τη διοργάνωση ποικίλων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, την ίδια βραδιά τιμητική διάκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου δώθηκε στην δ. Ασημίνα Καράμπελα δασκάλα των χορευτικών του συλλόγου μας για την ανιδιοτελή προσφορά της στο Σύλλογό μας. Με αγάπη στην παράδοση η δ. Ασημίνα Καράμπελα αγκάλιασε τα παιδιά του χορευτικού μας, τους δίδαξε με υπομονή τους παραδοσιακούς χορούς με αποτέλεσμα οι χορευτικές παρουσιάσεις τους να ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο τις εκδηλώσεις μας δημιουργώντας πάντα ένα κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας. Αγαπητά μας παιδιά, εκφράζουμε την ευχή να συνεχίσετε το όμορφο ταξίδι σας στον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής ενώ παράλληλα πάντα θα πετυχαίνετε τους στόχους σας και θα εκπληρώνετε τα όνειρά σας.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε πόσο σημαντική είναι η ενεργή συμμετοχή των νέων παιδιών στο έργο του Συλλόγου μας πάντα με τη στήριξη και την ενθάρρυνση των μεγαλυτέρων. Μικροί και μεγάλοι μπορούμε όλοι μαζί με ανιδιοτέλεια, προσφορά , αγάπη και δημιουργικότητα να καταφέρουμε πολλά όμορφα πράγματα αρκεί μόνο ένα πράγμα - ΤΟ ΕΓΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΕΙΣ.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις παρακάτω κυρίες που προσέφεραν τις πίτες:
Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου (Κολοκυθόπιτα), Αγγελική Αντωνοπούλου (Τυρόπιτα), Δήμητρα Αντωνοπούλου (Πίτσα), Όλγα Αρσενίου (Κυμαδόπιτα), Ελεωνόρα Γεωργοπούλου (Τυρόπιτα), Χρύσα Γεωργοπούλου (Μανιταρόπιτα), Αγγελική Δαλάπα (Τυροκρεμμυδόπιτα), Ανδριάνα Δαλάπα (Μπακλαβάς), Γιωργία Δαλάπα (Τυρόπιτα, Ρολό), Γιώτα Δαλάπα (Μανιταρόπιτα), Κατερίνα Δημητροπούλου ( Γαλατόπιτα), Παναγούλα Θηβαίου (Κασερόπιτα), Έφη Καράμπελα (Κολοκυθοτυρόπιτα), Νέλη Καράμπελα (Τυρόπιτα), Αλεξία Καρδάρα (Κολοκυθόπιτα), Κουτρουμάνη Αριστέα (Τυρόπιτα), Ρούλα Κυριαζή (Μανιταρόπιτα), Βάσω Μαντά (Σάμαλι), Τερέζα Μαντά (Τυρόπιτα), Ανδρομάχη Μητροπούλου (Γαλατόπιτα), Σταυρούλα Μπαμπίλη (Μηλόπιτα), Μαρία Μποράι (Χορτόπιτα), Γιάννα Νίκα (Πάστα Φλώρα), Παναγιώτα Νικολακοπούλου (Χορτόπιτα), Ρούλα Νικολακοπούλου (Μανιταρόπιτα, Ζαμπονοτυρόπιτα, Τυρόπιτα με ανθότυρο), Χριστίνα Νικολακοπούλου ( Πορτοκαλόπιτα), Λένα Παναγοπούλου (Σοκολατόπιτα), Αιμιλία Πασσά (Κολοκυθόπιτα), Γιάννα Πασσά (Γιαουρτόπιτα), Αντωνία Τζελέπη (πρεσβυτέρα) ( Γαλατόπιτα), Γιαννούλα Τζελέπη (πρεσβυτέρα) (Χορτόπιτα), Γιώτα Τζελέπη (Μελιτζανόπιτα), Ευγενία Τζελέπη (Σοκολατόπιτα), Έφη Τζελέπη (Κολοκυθοτυρόπιτα), Κατερίνα Τζελέπη (Χορτόπιτα), Νίκη Τζελέπη (Τυρόπιτα), Σπυριδούλα Τζελέπη (Χορτόπιτα, Τυρόπιτα), Χρυσούλα Τζελέπη (Καρυδόπιτες), Γιωργία Τζούδα (Γαλατόπιτα), Φωτεινή Τζούδα (Χορτόπιτα), Ανδρέας Τζούδας (Μελιτζανόπιτα), Γιάννα Τσαπικούνη (Καρυδόπιτα), Άννα Τσουρέκη (Σουφλοτυρόπιτα), Ελένη Φιλλιπακοπούλου (Χαλβαδάκι, Σοκολατόπιτα, Καρυδόπιτα), Λίτσα Φιλλιπακοπούλου (Τυρόπιτα), Όλγα Φιλλιπακοπούλου (Τυρόπιτα), Γαλήνη Φούρα ( Καροτοκεϊκ), Φούρα Δώρα (Τάρτα τυριών), Ελένη Φούρα (Κολοκυθόπιτα), Παρασκευή Χολιαστού (Ραβανί), Γεωργία Χρόνη (Γαλατόπιτα), Μαρία Χρόνη (Τυρόπιτα)
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά, στην οποία ο κόσμος ανταποκρίθηκε ενισχύοντας οικονομικά το ταμείο του Συλλόγου μας. Για άλλη μια χρονιά οι συγχωριανοί μας προσέφεραν στη λίστα των δώρων τοπικά προϊόντα ή διάφορες όμορφες δημιουργίες που παράγουν οι ίδιοι με αγάπη και μεράκι. Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτή την τόσο σπουδαία προσφορά τους

Τα δώρα που κληρώθηκαν ήταν τα εξής:
1.Ένα τάμπλετ (προσφορά Θεοδώρου Τζούδα του Ανδρέα)
2.Κασετίνα με 4 cd και βιβλίο με τραγούδια απο τα Καλαβρυτοχώρια,
(προσφορά της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Αθήνας)
3.Μια επαγγελματική μπάλα μπάσκετ με υπογραφή παίκτη της εθνικής Ελλάδος (προσφορά Γεωργίου Δημητρόπουλου)
4.Μια επαγγελματική μπάλα μπάσκετ με υπογραφές παικτών της εθνικής Ελλάδος (προσφορά Γεωργίου Δημητρόπουλου)
5.Δύο κιλά μέλι (προσφορά Αρίστου Μαντά)
6.Δύο κιλά μέλι (προσφορά Γεωργίου Μαντά του Παναγιώτη)
7.Δύο κιλά μέλι (προσφορά Γεωργίου Τζελέπη του Φωτίου)
8.Ένα ζευγάρι δερμάτινα χειροποίητα σανδάλια (Προσφορά «golden rose -ελληνικές δημιουργίες», της Ανδρομάχης Μητροπούλου)
9.Ένα μίξερ χειρός (προσφορά Αντώνη Νικολακόπουλου)
10.Τρία(3) βραχιολάκια μακραμέ χειροποίητα (προσφορά Χριστίνας Νικολακοπούλου)
11.Ένα σετ βραχιόλι, κολιέ μακραμέ χειροποίητο (προσφορά Χριστίνας Νικολακοπούλου)
12.Ένα πουκάμισο (προσφορά Χρύσας Μαντά)
13.Ένα παντελόνι (προσφορά Χρύσας Μαντά)
14.Ένα πουκάμισο
15.Ένα πουκάμισο
16. 24 κουτιά μπύρα άλφα (προσφορά κάβας Παναγιώτη Αντων. Τσουρέκη)
17. Προιόντα apivita – korres (προσφορά Ήρας Γεωργαπούλου)
18. 24 κουτιά κόκα κόλα (προσφορά κάβας Παναγιώτη Αντων. Τσουρέκη)
19.Καρφίτσα – βραχιόλι (προσφορά Ελένης Γεωργαπούλου)
20.Μενταγιόν – δαχτυλίδι (προσφορά Ελένης Φιλλιπακοπούλου)
21.Βραχιόλι (προσφορά Ελένης Φιλλιπακοπούλου)
22.Βραστήρας μουλινέξ (προσφορά Γιώτας Φιλλιπακοπούλου)
23.Βιβλίο ρολόι (προσφορά της εικαστικού Πέπης Τσαρμποπούλου)
24.Καράβι ρολόι (προσφορά της εικαστικού Πέπης Τσαρμποπούλου)
25.Τηγάνι ρολόι (προσφορά της εικαστικού Πέπης Τσαρμποπούλου)
26.Κεραμίδι εικόνα –ξύλινη μπιζουτιέρα (προσφορά της εικαστικού Πέπης Τσαρμποπούλου)
27.Τρία μάτσα ρίγανη (προσφορά Ρούλας Κυριαζή)
28.Πέντε μάτσα ρίγανη (προσφορά Κωνσταντίνου Παν. Μαντά )

Και του χρόνου !!!

15128563 1243745029002705 1514793432 nΓια τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατ. Νικολακοπούλου
Η Κατερίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1991 και μεγάλωσε στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στις Κλασικές Σπουδές. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, είναι γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων και ασχολείται με την αρθρογραφία.

 

DSC01640