Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 14:39

Πασχαλιάτικες μέρες στο Μάνεσι Καλαβρύτων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος το Πάσχα στο χωριό μας.

Συγχωριανοί και φίλοι επισκέφθηκαν το όμορφο χωριό μας. Φέτος, σχεδόν όλα τα σπίτια ήταν φωτισμένα και ο καιρός ήταν ιδανικός.

Η Μεγάλη Παρασκευή όπως ήταν συννεφιασμένη έμοιαζε θλιμμένη και πένθιμη λόγω της σταύρωσης του Κυρίου. Το βράδυ ο επιτάφιος έκανε το γύρο του χωριoύ όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο ακολουθώντας τον καθιερωμένο δρόμο παρουσία πλήθους κόσμου. Στην Ανάσταση, όλα ήταν πολύ όμορφα με τις γλυκιές ψαλμωδίες να ηχούν μελωδικά, δημιουργώντας μια εικόνα θείας κατάνυξης.
Ανήμερα οι μυρωδιές από τα σουβλιστά αρνιά απλώνονταν σε όλο το χωριό. Αρχίζει πλέον να καθιερώνεται συγγενείς και φίλοι να ψήνουν μαζί ώστε να ενώνονται μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια. Δεν ήταν λίγοι και αυτοί οι οποίοι σούβλιζαν το αρνί και το κοκορέτσι με τον παραδοσιακό τρόπο στα σπίτια τους ενώ άλλοι το έβαζαν στο φούρνο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου εύχεται ολόψυχα σε όλους χρόνια πολλά και αγαπημένα. Το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίζει κάθε βήμα της ζωής μας και να μας δίνει δύναμη και θάρρος να προχωρήσουμε μπροστά. Χριστός Ανέστη ! Και του χρόνου με υγεία!

 

DSC01640