Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 21:42

Μια όμορφη εκδρομή στην Αθήνα με τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου, την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα.Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, με μια μοναδική βόλτα με το «χαρούμενο τρενάκι».

Στο Μουσείο της Ακρόπολης θαυμάσαμε τους ιδιαίτερους χώρους του και τα εκθέματα που είναι ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης από τον Οικισμό και τα Ιερά,που βρίσκονταν στις πλαγιές της Ακρόπολης, γλυπτά από την Ακρόπολη της αρχαϊκής εποχής, όπως ο Εκατόμπεδος, ο Αρχαίος Ναός, τα Αναθήματα, καθώς και τμήματα από τις Μετόπες, τη Ζωoφόρο και τα Αετώματα. Με μια άψογη και ενδιαφέρουσα ξενάγηση από την ξεναγό, κ. Ζωνάκη Αντωνία, είχαμε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να αποκομίσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις. Δείτε φωτογραφίες.

Ολοκληρώνοντας την ξενάγησή μας στο Μουσείο επιβιβαστήκαμε όλοι μαζί στο «χαρούμενο τρενάκι» και ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ακολουθήσαμε μια ευχάριστη διαδρομή στις παλιές γειτονιές και σε αρχαιολογικούς χώρους. Περάσαμε από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα και μνημεία, όπως η Πλάκα, το Μοναστηράκι, η Αρχαία και η Ρωμαϊκή Αγορά, το Θησείο, η Στοά του Αττάλου, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο.Τι φανταστική θέα! Όλοι με χαρά απολαύσαμε από τα ανοιχτού- στυλ βαγόνια του τρένου τον αρχαίο μας ελληνικό πολιτισμό.

Η άρτια οργάνωση της εκδρομής από τα μέλη του συλλόγου μας και το όμορφο κλίμα που δημιούργησαν οι εκδρομείς χάρισαν σε όλους όμορφες και ξεχωριστές στιγμές, πραγματικά γλυκές αναμνήσεις. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή μας και συνεχίζουν να μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθειά μας προόδου και ψυχαγωγίας. Ελπίζουμε στις επόμενες εκδρομές μας, που σύντομα θα ακολουθήσουν, να είμαστε ακόμη περισσότεροι και κάθε φορά να περνάμε τόσο όμορφα!

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ.

Για τον Πολιτ. Σύλλογο Μανεσίου Κατερίνα Νικολακοπούλου

kat nikolakopoulouΗ Κατερίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1991 και μεγάλωσε στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στις Κλασικές Σπουδές. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, είναι γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων και ασχολείται με την αρθρογραφία.

 

DSC01640