Νέα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκδόθηκε το ημερολόγιο του συλλόγου μας σε μορφή ατζέντας και τοίχου για το 2022.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γέμισε με φως το Μάνεσι.

Έν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, ολοκληρώθηκε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και το γραφικό χωριό μας γέμισε με φως και χρώματα, από τον πολιτιστικό σύλλλογο και την συνδρομή του προέδρου Ιωάννη Κουτρουμάνη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 17:07
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι Ταξιδευτές της Πρόζας συνεχίζοντας το ταξίδι τους , την Τετάρτη 11 Αυγούστου έφθασαν στο χωριό μας, δίνοντας μια ωραία παράσταση στην πλατεία του κοινοτικού γραφείου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 21:11
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 και ώρα 8:30 το βράδυ οι Ταξιδευτές της Πρόζας έρχονται στο Μάνεσι.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 13:31
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Τρύφωνα Παν. Μαντά

Σε κλίμα κατάνυξης, στο πανέμορφο γραφικό εκκλησάκι της, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τον οικισμό, οι κάτοικοι του Μανεσίου γιόρτασαν, την Δευτέρα 26 Ιουλίου, την Αγία Παρασκευή. Παρά το εργάσιμο της ημέρας, αρκετοί Μανεσιώτες και μη, παραβρέθηκαν στη δοξολογία, που τέλεσε ο σεβάσμιος ιερέας του χωριού μας, πάτερ Γεώργιος ο πρεσβύτερος.

Ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.α. ενώ αναγνώσθηκε και σχετική εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, στην οποία τονίσθηκε η ανάγκη της υπεύθυνης τήρησης των μέτρων και της εφαρμογής της εμβολιαστικής καμπάνιας, προς αντιμετώπιση της πανδημίας, από όλους μας.

Μετά τη λήξη της Θείας λειτουργίας, προσφέρθηκε άρτος από την Ειρήνη Αντωνοπούλου και αναψυκτικά προσφορά του Νικολάου Αθαν. Κυριαζή. Κατόπιν, στο καφενείο «το Αλώνι», προσφέρθηκαν επίσης καφές αλλά και πατροπαράδοτο γεύμα, με βραστή προβατίνα, για το πανηγυρικό της ημέρας από τον πρόεδρο των χωριών μας Ιωάννη Κουτρουμάνη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλαβρύτων κ. Καούρης και κ. Ζησιμόπουλος. Σε κλίμα σύμπνοιας, μόνιμοι κάτοικοι και ετεροδημότες, συζήτησαν και μοιράστηκαν εντυπώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

«Προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις, φροντίζοντας κι ανακαινίζοντας τα γραφικά εκκλησάκια του χωριού μας, στο μέτρο του δυνατού, ώστε να είναι προσβάσιμα για να τελούνται οι Θείες λειτουργίες. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ως τοπική Αρχή, με τη συμμετοχή και την συνεισφορά όλων μας, ώστε να διατηρήσουμε τον θρησκευτικό και παραδοσιακό χαρακτήρα του τόπου μας», τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Ιωάννης Κουτρουμάνης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 19:43
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θα μπορούσε να μοιάζει με έναν πανέμορφο αναγεννησιακό πίνακα, εκεί που το φως συναντά το σκοτάδι, ή με μεγάλες φωτεινές πυγολαμπίδες, χαμένες στην όμορφη απεραντοσύνη του τοπίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 12:07
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Σάββατο 29 Μαίου 2021 μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους 106 συμμετέχοντες στο 7ο ράλλυ ιστορικών αυτοκινήτων στο Μάνεσι Καλαβρύτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 18:54
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου να είναι Ανάσταση ελπίδας για όλους, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο ειρηνικό, δημιουργικό και ευτυχισμένο.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 15:42
Σελίδα 1 από 28
 

DSC01640